Kuvasarjalistaan


Mökki/Cottage

Vuokraa mökki käyttöösi!

(English version after the Finnish one...)Visamix Oy on vuosien saatossa pitänyt lukuisia lintu- ja vaelluskursseja ja tapahtumia Karigasniemen hienoilla paikoilla. Näitä pidetään jatkossakin.

Nyt meillä on myös mökki, jota voi vuokrata. Mökki sijaitsee 1.5 km päässä kylältä, Vuoppijärven rannalla Inarijoen tuntumassa. Mökkissä ja sen viereisissä rakennuksissa on majapaikat 4-8 hengelle.

Tervetuloa!

Visa Marttila
tee varaus: 0400515951, visamix@gmail.com


Karigasniemi on pieni ja eloisa kylä pohjoisimmassa Lapissa - voisin sanoa että se on Suomen aidosti kansainvälisimpiä asuinpaikkoja. Siellä kuulee eniten saamea, sitten norjaa ja suomea vasta kolmanneksi yleisimmin. Kylä on Tenon-Inarijoen rannalla, Norjaan on matkaa vain vaivaiset 50 m, eli heti sillan toisella puolella olet Norjassa!

Mökki sijaitsee mukavalla paikalla - vain 1500 m kyläkeskuksesta ja sen palveluista. Se on Vuoppijärven rannalla. Vuoppijärvi on mielenkiintoinen osa muinaista Tenojokea; aikoinaan siinä virtasi Tenon mutka, joka sittemmin suoristui ja paikalle muodostui järvi - saamlaisittain Vuohppejavri.

Mökin sijainnin näet tässä:
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?map.x=322&map.y=327&e=455195&n=7698104&scale=16000&tool=siirra&styles=normal&lang=fi&tool=siirra&lang=fi
Mökki sijaitsee tuossa oikeanpuoleisessa kolmen rakennuksen ryhmässä keskellä karttaa.

Mökkiä ympäröi lämmin, valoisa ja kuiva Lapin männikkö. Se suo viihtyisän paikan olla - vain vähine sääskineen.

Mökissä ei ole sähköä, sinne ei tule vettä, siellä on puulämmitys.
Valon suo kesäisin aurinko ja talvisin lyhdyt. Vain 100 m päässä mökistä virtaa Suomen suurin lähde jokena. Siinä on erittäin hyvää juotavaa vettä!

Villi luonto alkaa vain 200 m päässä, tien toiselta puolelta. Garegasskaidi kutsuu kulkijaa!

Karigasniemen ympärillä aukeavat Paistunturien ja Muotkatunturien erämaat. Siellä on hienoa kulkea aidon luonnon keskellä. Ne ovat samalla poronhoitoalueita - eli taloudellisessa käytössä. Vaeltajat kohtaavat usein poroja ja poromiehiä työssään.

Tenojoki, jota Karigasniemen kylän jälkeen kutsutaan Inarijoeksi, on Euroopan paras lohijoki. Niinpä se houkutteleekin kesäkautena runsaasti lohestajia puoleensa. Juhannuksesta elokuun puoliväliin oleva aika on kylän ainoa turistiaika. Muutoin siellä kulkee vain satunnaisia ohikulkijoita kyläläisten keskuudessa.Karigasniemessä on paljon jokaiselle luonnonkulkijalle:

Lintuharrastajille:
Lintuharrastajien ehdoton paratiisi on palsasuo Piesjänkä, joka sijaitsee Karigasniemen läheisyydessä. Siellä on tavattavissa erittäin runsas linnusto: lapinsirkku, lapinkirvinen, tunturikihu, kapustarinta kuuluvat peruskantaan. Silloin tällöin voi tavata jopa tunturihaukan ja tunturipöllön. Palsasuo jo itsessään kuuluu katoaviin nähtävyyksiin. Paras lintuaika: kesäkuu, kun lumet ovat sulaneet mutta sääsket eivät vielä nousseet.

Vaeltajille:
Karigasniemen ympärillä aukeavat Paistunturien ja Muotkatunturien erämaat. Siellä on hienoa kulkea aidon luonnon keskellä. Ne ovat samalla poronhoitoalueita - eli taloudellisessa käytössä. Vaeltajat kohtaavat usein poroja ja poromiehiä työssään. Paras aika: ympärivuorokautisen auringon kesäkuu tai perinteinen ruska-aika syyskuu.

Kalastajille:
Tenojoki, jota Karigasniemen kylän jälkeen kutsutaan Inarijoeksi, on Euroopan paras lohijoki. Niinpä se houkutteleekin kesäkautena runsaasti lohestajia puoleensa. Juhannuksesta elokuun puoliväliin oleva aika on kylän ainoa turistiaika. Muutoin siellä kulkee vain satunnaisia ohikulkijoita kyläläisten keskuudessa.

Metsästäjille:
karigasniemen ympätistössä on monipuoliset mahdollisuudet riekonmetsästykseen. Tenojokivarren koivikkorinteet jokilaskuineen ja yläpuolinen puuraja ovat riekoille mieluista elinaluetta tarjoten hyvän ympäristön onnistuneeseen jahtiin. Paras aika: syystalvi.


A Lapland cottage for your use only…

Make your reservation:
email: visamix@gmail.com, call: +358400515951 / Mr. Visa Marttila


In the Northernmost Lapland, at the border of Norway and Finland we have a cottage available for your use. At this level nature reaches the sub-arctic climate. Here we have long winters, short summers and only a week long spring and autumn.

Our cottage is located in near the sami village Karigasniemi, only 1,5 km from the village. Around the cottage there is a light full pine tree forest and an own beach.

In the cottage there are beds for 4 people, and in the buildings around for extra 4 people.

Here you can feel the real life at its best. In the cottage there is no electricity or running water. But no worries… During summer the cottage is lightened by sun for 24 h and in winter with romantic candle light. Drinking water you can get from a nearby water source which is running as a river only 100 m away.

The location of the cottage you can see here:

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?map.x=322&map.y=327&e=455195&n=7698104&scale=16000&tool=siirra&styles=normal&lang=fi&tool=siirra&lang=fi

The cottage is in the middle of the map, the 3 buildings on the right of the 6 building coalition.

The wild nature starts only 200 m away: Garegasskaidi invites the wanderer.

Karigasniemi is very interesting village only with some 200 inhabitants. I could say it is the most international spot in Finland – without any tourists! In the center you can hear 3 languages. The most spoken is Sami – the language of the Norhernmost Europeans - Samis, the second most spoken is Norwegian, and the rest people speak Finnish. Most of the people in the village are raindeer holders. For more information of the village: http://www.karigasniemi.fi.
There is a lot to do for the nature enthusiastic people:

Birders:
At the Karigasniemi Bog and on the surrounding lakes and fells you can find easily the North European bird species. For instance..

On the bog:
Bar-tailed Godwit, Northern Hawk Owl, Lapland Longspur, Long-tailed Jaeger, Greater Scaup

At the lakes:
Temminck's Stint, Spotted Redshank, Red-necked Phalarope, Red-throated Pipit
On the fells:
Eurasian Dotterel, Golden Plover, Whimbrel, Long-tailed Jaeger, Gyrfalcon, Snowy Owl, White-throated Dipper, Common Redpoll, Snow Bunting, Willow Ptarmigan, Rock Ptarmigan
In the valleys:
Bluethroat, Ring Ouzel, Arctic Warbler, Grey-headed Chickadee, Brambling, Pine Grosbeak
The best time for birders in Karigasniemi is early June.

Fishermen:
The river Teno is the most famous salmon river in Europe. Thousands of fishermen come to karigasniemi area for salmon fishing in July. Watch a video: http://www.youtube.com/watch?v=zJ921hBrUW4.

Hunters:
To hunt Willow Ptarmigan in the autumns fall is a big thing in the North.

Hikers:
Just you, your friends and a back bag. Around you the northern space. Its easy to hike on the fells of Karigasniemi area. Fells of Paistunturit and Muotka reach the level of 600 m, which means the real sub arctic in this north of the world. The best time for hiking is in early June when the sun is amazingly shining 24 hours. Or in September when all birch trees are colored yellow.
Mökki


Sauna


Aitta, varasto ja puucee


Mökki, nuotiopaikka ja keittokatos


Keittokatos


Nuotiopaikka


Polku rannalle


Keskiyö


Laituri


Sisältä - pöytä


Keittonurkka


makuusoppi


Kuvasarjalistaan

 

 

Ajankohtaista

Ei julkaistuja uutisia.
- - - - -